Fler unga kollar sin pension på Minpension.se

Foto: Per Groth

Foto: Per Groth

Användarstatistiken på Minpension.se visar att intresset för pension bland individer under 45 år ökar.

Nu har de flesta svenskar fått sitt orange kuvert i brevlådan och årets högsäsong för pension ebbar sakta ut. I nästa vecka, v 12, får dock många unga personer sitt allra första orange kuvert, det vill säga de som aldrig tidigare har fått ett. Men redan nu ser vi att intresset för pensioner bland unga är större än tidigare år.

Generellt har aktiviteten på Minpension.se ökat under årets utskicksperiod av orange kuvert jämfört med förra året. Totalt har 12 procent fler inloggningar genomförts och 11 procent fler prognoser. Antalet nyregistrerade har hittills också ökat med 17,4 procent jämfört med 2015.

– Det är kul att fler har tagit steget och kollat sin pension på Minpension.se. Roligt också att vi tillsammans med både pensionsbolagen och Pensionsmyndigheten har lyckats nå yngre målgrupper, säger Maria Eklund, kommunikationsansvarig på Minpension.se.

Enligt användarstatstiken har besöken av personer i åldern 18-24 år ökat med 35 procent, i gruppen 25-34 år med 22 procent och bland personer som är 35-44 år har besöken ökat med 30 procent jämfört med förra året.

Inte nog med att fler unga besöker Minpension.se. Statistiken visar också att engagemanget i gruppen ökar, exempelvis besöker de fler sidor under besöket på Minpension.se.

– Det är en bra utveckling som jag hoppas kommer att fortsätta. För unga är det inte jätteviktigt att göra en pensionsprognos, men att ha koll på sin pension och vara medveten om hur livsvalen påverkar pensionen kan resultera i flera tusenlappar mer i pension varje månad, säger Kristina Kamp som är pensionsekonom på Minpension.se.

I mitten av mars var 2,6 miljoner individer registrerade på Minpension.se.

Läs mer om hur livsvalen påverkar din pension >>

Det här inlägget postades i Omvärldsbevakning, Prognos till alla, Statistik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s