Ny pensionsportal i Storbritannien 2019

UK-sem 2016Text och bild: Patrik Malmquist, utvecklingschef på minPension.

Storbritannien har just slagit fast sin budget för 2016. Bland många beslut fanns ett om att anslå pengar till en ny nationell pensionsportal,  The Pension Dashboard, som ska vara i drift senast 2019.

På minPension har vi sedan länge haft kontakt med flera olika organisationer som jobbar för att detta ska blir verklighet. Bland annat deltog vi i år som talare på User experience konferensen Camp Digital under rubriken ”Redefining the Swedish national pension portal with a user-centric approach”. Camp Digital är en återkommande konferens i Manchester inom fokusområdet user experience, årets tema var ”Doing good with IT”.

Under vårt pass pratade vi om tankarna bakom minPension och om vad vi lärt oss under processen att skapa en nationell pensionsportal. Vi pratade även om hur vår användarresearch fungerar och utvecklingsprocess ser ut. Föredraget spelades in och kommer på YouTube inom kort.

Under kongressen utbytte vi erfarenheter med flera aktörer och representanter som jobbar med pensionsportaler och pensionsverktyg. En av de intressantare föredragshållarna var Tom Loosemore som grundade UK’s Government Digital Service. Gov.uk anses av många vara världsledande inom digitala tjänster och servicedesign. Också vi på minPension inspireras ofta av deras riktlinjer.

Här hittar du Min Pensions presentation vid Camp Digital 

2 reaktioner till “Ny pensionsportal i Storbritannien 2019

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s