Enkät om framtidens pensionsinformation

Stadsodling

Foto: Per Groth

Är du en av dem 1.200 användare som har fått frågan om att delta i vår enkät för att hjälpa oss strukturera innehållet i den kommande versionen av Minpension.se? I så fall hoppas vi att du har tid och lust att svara på frågorna! Redan i sommar ger vi alla våra användare chansen att testa det nya gränssnittet och flera nya tjänster i en betaversion av Minpension.se. 

Varför gör vi om Minpension.se?

Sedan Minpension.se lanserades i december 2004 har många tekniska förbättringar genomförts och pensionsinformationen utökats markant. Utvecklingen har nu kommit så långt att vi kan fokusera på användarupplevelsen. Vi vet att det här med pensioner kan vara krångligt och svårt att förstå. Därför vill vi skapa en pensionsportal som väcker lust att få veta mer. En plats som svarar på alla frågor du ställer när du börjar fundera på din pension. Oavsett om du är 18 år eller 64. Men att skapa framtidens pensionsinformation tar tid, därför kommer vi lansera förändringarna i flera steg under kommande år och däremellan fånga användarnas åsikter.

Det här inlägget postades i På gång på minpension. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Enkät om framtidens pensionsinformation

  1. Johan skriver:

    När man använder simuleringsfunktionen under Mina Sidor så är det svårt att förstå hur man kan utnyttja sina olika pensioner då de är av olika värde, kan tas ut från olika datum samt under olika tidsrymder. Om man vill labba me detta och har en 6-7 olika pensionskällor så blir det en väldans hoppande fram och tillbaka mellan uppgiftsidan och simuleringssidan. Skulle man inte kunna lägga in varje pension i sitt simulerade månadsutdelning/tidsaxel diagram som en ruta med en viss höjd och bredd, där ytan representerar det totala värdet men att man kan påverka när den startas att tas ut och hur den tas ut genom att smeta ut den i tiden (inom ramen för just denna pension tillåter) och se hur värdet ändras. Genom att placera och dra i lådorna (inom givna ramar) kan en totallösning skapas där man vartefter man jobbar med lådorna ser sin totalllösning formas.

    //

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s