Har du koll på din tjänstepension?

hur-star-det-till-med-tjanstepensionen-egentligen_litenVill du kolla din tjänstepension? Eller avtalspension som den kallas om du är arbetare? Logga då in till ”Mina sidor” på Minpension.se. Där kan du se hela din pension, det vill säga din allmänna pension som du får från staten, din tjänstepension som din arbetsgivare betalar till dig och det du kanske sparat själv i privat pensionsförsäkring. Logga in och kolla din pension här >>

Fira din tjänstepension på Tjänstepensionens dag

Varför en egen dag för tjänstepensionen/avtalspensionen?

För morgondagens pensionärer kommer tjänstepensionen/avtalspensionen stå för en stor del av den totala pensionen. Det tycker vi aktörer som jobbar i pensionsbranschen att alla ska få reda på. På valcentralen Collectums initiativ har därför tjänstepensionen fått en egen kalenderdag. Det är ett tillfälle för oss i branschen, men också för arbetsgivare och media, att uppmärksamma tjänstepensionen så att fler få koll på den.

Tjänstepensionens dag firar vi varje år den 27 september.

Vad är viktigt att veta om tjänstepensionen/avtalspensionen?

  1. Att den är en stor och viktig del av den framtida pensionen. Därför är det viktigt att du kollar att du har en!
  2. Kontrollera att du har en tjänstepension/avtalspension genom din anställning. Enklast är att logga in här på Minpension.se och titta under fliken ”Tjänstepension”.
  3. Fundera på om du behöver efterlevandeskydd för din tjänstepension. Om du tar bort det får du själv högre pension men det påverkar ersättningen till dina anhöriga om du dör.

tatuering_litenÅrets Tjänstepensionens dag-kampanj

Vad vet en tatuerare om sin pension? Det tar Martin Björk reda på! I fyra filmer besöker han olika arbetsplatser för att ta tempen på svenskarnas pensionskoll. Filmerna lanseras efter hand under september på Facebooksidan Tjänstepensionensdag. I en femte och avslutande film firar vi tjänstepensionen den 27 september tillsammans med pensionären Jill.

Kampanjen är framtagen av Socialminds på uppdrag av aktörerna inom pensionsbranschen*.

Bra länkar för den som vill veta mer om tjänstepension

Tjanstepensionensdag_stor*Vi står bakom Tjänstepensionens dag

Alecta, AMF, Bliwa, Brummer Life, Collectum, Fora, KPA Pension, Lifeplan, Länsförsäkringar, Lärarförbundet, Min Pension, Nordea Liv & Pension, Offentliganställdas Förhandlingsråd, Pensionsmyndigheten, PRI Pensionsgaranti, PTK, Skandia, SPP, Srf konsulterna, Statens tjänstepensionsverk, Svenskt Näringsliv, Swedbank Försäkring, Unionen

Det här inlägget postades i Tips, Tjäntepensionens dag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s