Testa vår nya uttagsplan

tester_1Är du 55 år? Eller har du nyss gått i pension? Har du dessutom möjlighet att komma till Min Pensions lokaler en timme under dagarna 26 eller 28 september? Då har du chansen att testa den nya uttagsplanen för pensionering som Pensionsmyndigheten och Min Pension utarbetar tillsammans med pensionsbolagen.

Varför en uttagsplan för pensionering?

När vi tittar i vår statistik har vi upptäckt ett behov av att simulera sin pensionsavgång. Många användare som närmar sig 65 år använder helt enkelt Minpension.se för att testa olika alternativa uttag.

Därför vill vi göra det ännu enklare. Tillsammans med pensionsbolagen och Pensionsmyndigheten skapar vi  ett digitalt verktyg som hjälper dig att gå i pension steg för steg. Ett verktyg som pekar på de viktiga saker du ska tänka på när det dags att gå i pension. Till exempel besluten du ska ta som inte går att ändra i efterhand. Och kanske vill du ha hjälp att reda ut vilket pensionsbolag du ska kontakta och när?

Mellan 55 och 65 år? Eller nybliven pensionär? Ta chansen att hjälpa oss utveckla uttagsplan för pensionering.

När och var?

Testerna genomförs måndagen den 26 och onsdagen den 28 september 2016 mellan
kl. 09.00 och 18.00 i Min Pensions lokaler på Karlavägen 108 i Stockholm.

Hur går det till?

Vi vill att du hjälper oss testa funktionerna i det nya verktyget. Det är alltså inte dina kunskaper om pension vi kollar utan det vi testar är att verktyget och dess funktioner är så enkla och användarvänliga som vi hoppas och tror.

Du sitter tillsammans med Catarina som guidar dig genom de olika funktionerna på en dator. I rummet intill sitter vårt analysteam som tittar, reflekterar och noterar det som vi behöver ändra för att verktyget ska bli ännu mer användarvänligt. Testen tar ungefär en timme.

Som tack för hjälpen får du 500 kronor.

Kriterier för dig som deltar

Du ska inte vara proffs på pensioner och försäkringar! Alltså vill vi inte att du ska ha jobbat med pensionsförsäkringar.

Vi söker dig som är

  • 55-60 år eller
  • 60-65 år eller
  • precis gått i pension

För att vi ska få bra spridning i grupperna söker vi personer med olika bakgrund.

Så anmäler du dig

Skicka ett mejl till info@minpension.se senast den 19 september med uppgift om ditt namn och personnummer. Berätta kort om ditt jobb (eller ditt senaste jobb om du är pensionär). Berätta också om du har börjat tänka på att gå i pension eller om du precis har gått i pension. Kom ihåg att uppge dina kontaktuppgifter, e-post och telefon.

Efter den 19 september tittar vi igenom alla anmälningar och väljer ut personer i olika åldrar och bakgrund. Blir du utvald kontaktar vi dig någon dag därefter för att boka en tid den 26 eller 28 september.

Vi ser fram emot att höra av dig!

Det här inlägget postades i På gång på minpension och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s