Grattis! Idag är det Tjänstepensionens dag!

hur-star-det-till-med-tjanstepensionen-egentligen_litenIdag – den 27 september – är det Tjänstepensionens dag. En dag då hela pensionsbranschen struntar i sina egna varumärken för att enbart fokusera på att få dig att kolla att du verkligen har en tjänstepension.

Gör så här för att få koll på pensionen

Hur ska du då göra för att få koll? Det är enkelt! Börja med att logga in på Minpension.se och titta under fliken ”Tjänstepension”. Hur ser det ut? Har du pengar i pensionssäcken? Om du känner dig 0säker på vad du ser ska du fråga någon, exempelvis din arbetsgivare. Du kan också ringa det pensionsbolag som sköter om din pension, eller den valcentral som administrerar den. Mer info och kontaktuppgifter till olika aktörer hittar du på Minpension.se. Du kan också kontakta vår kundtjänst.

Varför är det viktigt med tjänstepension

Att arbeta utan tjänstepension blir kännbart den dagen du blir pensionär. Det finns arbetsgivare som betalar högre lön för att du själv ska spara till din pension. Hur mycket ska man då spara? En tumregel kan vara att sätta av 1.000 kr om du tjänar 25.000 kr per månad, vilket motsvarar avsättningen i kollektivavtalade tjänstepensioner. Tjänar du istället 45.000 kr bör du sätta av 4.000 kr varje månad till din tjänstepension för att få motsvarande nivå som kollektivavtalen.

Här hittar du fler tips om din pension

Om du vill fundera vidare på din pension alldeles själv finns på webbsidan Tjänstepensionensdag.se sju tips som branschens pensionsekonomer har tagit fram. På Facebook hittar du roliga filmer om Tjänstepensionens dag med Martin Björk.Tjanstepensionensdag_stortant_4-kopia

Det här inlägget postades i Omvärldsbevakning, Tips, Tjäntepensionens dag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s