Nya siffror i din pensionsprognos

Nu finns uppdaterade siffror för den allmänna pensionen på Minpension.se. Uppdateringen innebär att prognosen för den allmänna pensionen höjs. För de som är nära pension kan det handla om flera hundralappar mer i månaden i framtida pension. Samtidigt ändrar vi prognosberäkningarna i en del tjänstepensionsavtal.

För de som bara har inkomstgrundad pension och ligger nära pensionsuttaget höjs prognosen för inkomstpensionen med cirka 4,4 procent. Ju yngre du är desto mindre blir höjningen eftersom då bara en liten del av den slutliga behållningen påverkas. Om du bara har garantipension får du en höjning med 1,1 procent. Har du lite av varje blir det någonstans där emellan.

Samtidigt sänker Minpension.se de prognosräntor som används vid prognosberäkning för premiebestämd tjänstepension för avtal inom ITP och SAF-LO. Prognoserna för berörda försäkringar sänks med cirka 10-15 procent.

Orsaken till denna justering är att de så kallade ickevalsbolagen Alecta (ITP) och AMF (SAF-LO) har sänkt sina prognosräntor. Prognosräntan för premiebestämd tjänstepension används även för ITP-liknande avtal som BTP, FTP och KTP.

Det är viktigt att komma ihåg att beräkningarna du gör på Minpension.se alltid är prognoser där resultaten kan skilja sig från det faktiska belopp som respektive bolag kommer att betala ut. Vid prognosberäkning använder Minpension.se den standard för prognosberäkning som pensionsbranschen enats om. Här hittar du fördjupad information om ändringen.

Vill du veta mer om prognosränta? Här hittar du Konsumenternas förklaring. 

Vill du ha koll på ändringarna som görs på Minpension.se? Här hittar du information om systemändringar och releaser på Minpension.se. 

 

Det här inlägget postades i kundtjänst, På gång på minpension. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s