Dags att städa inför vintern

Johner Bildbyra AB +46 8 644 83 30 info@johner.se sales@johner.se

Mörkt och ruggigt ute? Passa på att städa! Och inte bara hemma i garderoberna. Släng ut eller uppdatera sparande som inte längre stämmer.

Uppgifterna som kommer in till Minpension.se och som ligger till grund för din pensionsprognos uppdateras utan att du behöver tänka på det. Det gäller både den allmänna pensionen, dina tjänstepensioner och allt mer av det eventuella privata sparande som du kan ha.

Det går också att lägga in uppgifter själv. Under de år då Minpension.se byggdes upp skickades inte alltid uppgifter per automatik till pensionsportalen. Därför har du själv kunnat lägga till uppgifter om både tjänstepension och privat sparande på egen hand för att få med dem i din prognos.

I dag levereras nästan alla uppgifter om din pension till Minpension.se. Om du inte har tagit bort de uppgifter som du en gång la till själv kommer du att ha en prognos som kanske ser väldig bra ut, men som inte stämmer med verkligheten. Dags att rensa alltså!

Vilket sparande ska du rensa bort från Minpension.se?

I första hand ska du kolla under den gröna fliken ”Privat pension” på dina prognossidor.
Titta på symbolerna längst till höger:

pennsymbol

 

 

Pennan betyder att det är en uppgift du lagt till själv. Klickar du på den gröna punkten med vit pil så får du upp mer information om vad du lagt in för uppgifter.
Jämför sedan med de uppgifter som finns om dig som du inte lagt in själv. Klicka på gröna punkten. Har du t ex samma försäkringsnummer på både det du lagt in själv och på en uppgift som kommer in ändå, så ska du ta bort det du lagt in själv. Det gör du genom att klicka på pennsymbolen och sedan på ”Ta bort”.

Du kan också ha ett sparande som du inte uppdaterat på länge. Då kan du enklast höra av dig till det bolag där ditt sparande finns för att få mer aktuella uppgifter.

Har du ett sparande där det fortfarande står att du sätter in nya pengar så kolla att du verkligen gör det. Annars ändrar du bara uppgiften genom att klicka på pennsymbolen och ändra.

Tror du att du även kan ha lagt in egna uppgifter under den blå fliken Tjänstepension så gör du samma sak där.

Städat och klart!

Nu kan du även kolla under Pensionsprognos och se hur din prognos förändrats efter städningen. Kanske blir du besviken om prognosen blivit lägre. Men den är å andra sidan är den mer lik verkligheten efter din städning.

Text: Kristina Kamp, pensionsekonom på Minpension.se

Det här inlägget postades i Omvärldsbevakning, Pensionsekonomen bloggar, Tips och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s