Niclas Berthilsson är Min Pensions nya verksamhetsutvecklare

Niclas Berthilsson

Foto: Nicklas Lindahl

Under hösten har Min Pension fått tre nya medarbetare som alla kommer att presenteras här på blogg.minpension.se. Först ut är Niclas Berthilsson som började sin nya tjänst som verksamhetsutvecklare i slutet av september.

Niclas Berthilsson är i grunden statsvetare med EU-inriktning. Efter uppväxten i Lyckeby utanför Karlskrona pluggade han på universitetet i Växjö. Därefter hamnade han i Stockholm som praktikant på UD för snart 15 år sedan. Ödet förde honom därefter in i pensionsbranschen där första utposten blev Collectum, valcentralen för ITP. Under sina dryga fem år på Collectum insåg Niclas Berthilsson att pensionsfrågornas kombination av politik, ekonomi och juridik passade honom som stadsvetare perfekt. För att ytterligare fördjupa kunskaperna i försäkring sökte han sig efter några år vidare till Alecta. Först i rollen som produktspecialist och därefter som kundansvarig mot försäkringsförmedlare, pensionskonsulter med flera.

– Intresset för pensionsfrågor har bara blivit djupare med åren. Känslan är att jag lär mig något nytt varje dag och att den ena dagen inte är den andra lik. Jag tror att jag kan jobba 30 år till med pensionsfrågor och fortfarande tycka det är utvecklande och engagerande, säger Niclas Berthilsson.

På Min Pension ska Niclas Berthilsson bland annat ansvara för kundservice, förvalta och utveckla nya tjänster samt öka tillgängligheten på Minpension.se för att locka ännu fler användare till tjänsten.

– Tillsammans med alla andra som jobbar på och med Minpension.se vill jag hjälpa till att göra pensionsinformationen ännu enklare och aktuell för alla individer.

De första veckorna på Min Pension har inneburit en blandning av upplärning och konkreta arbetsuppgifter men också en del resor. Bland annat besök på kundtjänst i Söderhamn och hos Min Pensions it-konsulter i Göteborg.

På fritiden förverkligar han trädgårdsidéerna som frun skissar på. Ett nytt intresse är också att klättra tillsammans med sonen.

Det här inlägget postades i Intervjuer, På gång på minpension och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s