Vi ringer aldrig dig – om du inte har bett om det

Nu har det hänt igen. Användare har blivit uppringda av någon som utger sig från att vara från Min Pension.

Det stämmer såklart inte. minPension är en tjänst där du kan se din hittills intjänade pension och göra prognoser. Vi kommer aldrig ringa till dig för att be dig logga in på minPension, hos Pensionsmyndigheten eller annat pensionsbolag. Vi kommer heller inte lägga oss i hur du förvaltar din premiepension eller andra valbara pensionsdelar. Det är inte vår uppgift.

Vårvintern är högsäsong för pensioner. Det är då kuvert i olika färger hamnar i din brevlåda följt av mycket information och reklam från pensionsbranschen. Det tråkiga är att också oseriösa företagare ser sin chans att tjäna pengar under denna period. Även i år kommer Min Pension arbeta för att stoppa dem, men det finns risk för att nya företag dyker upp. Var därför extra uppmärksam om du blir uppringd av någon som vill få dig att logga in på dina pensionskonton. Fråga var de ringer ifrån. Utger de sig vara från Min Pension eller Pensionsmyndigheten bör du lägga på luren. Om du vill prata med någon om det som hänt eller om du har uppgifter som kan hjälpa oss att hitta en oseriös aktör är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s