Ny kravanalytiker och testansvarig på Min Pension

I bjorn-hallander_500x300pxbörjan av november tillträdde Björn Hallander sin tjänst som kravanalytiker och testansvarig på Min Pension. Arbetsuppgifterna är många och innebär bland annat att planera och driva krav i Min Pensions IT-beställningar och att ansvara för tester samt kvalitetssäkra system och applikationer.

Närmast kommer Björn Hallander från pensionsbolaget KPA där han började som handläggare 1990. Under åren på KPA varierade tjänsterna, men från 2004 ingick han i IT-organisationen på KPA/Folksam och arbetade med systemutveckling och förvaltning av KPA:s försäkringssystem. Arbetsuppgifterna bestod bland annat i att kravställa och analysera.

Pensioner tycker han är intressant och anser sig fortfarande ha mycket kvar att lära i ämnet. Det som lockade att byta arbetsgivare till Min Pension var möjligheten att få jobba i en mindre organisation.

– Jag gillar att kunna påverka. Det är såklart lättare i mindre organisationer, säger Björn Hallander.

Den första tiden på Min Pension har han ägnat åt att lära känna nya kollegor men dagarna har också inneburit en hel del introduktionsmöten och att sätta sig in i Min Pensions många system och kopplingar till olika aktörer och leverantörer.

Fritiden spenderar han gärna i naturen. Mycket tid går åt till träning i olika former såsom cykling, simning och längdskidåkning. Mellan anställningarna på KPA och Min Pension hann han springa Chicago Marathon.

– Chicago är en stad jag kan rekommendera. Ligger fint vid Michigansjön. Har mycket grönområden i de centrala delarna. Staden har också ett stort utbud av trevliga matställen/sportbarer, säger Björn Hallander.

Det här inlägget postades i På gång på minpension och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ny kravanalytiker och testansvarig på Min Pension

  1. björn nilsson skriver:

    Vilket gäng ni blir. Lycka till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s