Björn är minPensions nya kravanalytiker med testansvar

I bjorn-hallander_500x300pxbörjan av november 2016 tillträdde Björn Hallander sin tjänst som kravanalytiker och testansvarig på minPension. Arbetsuppgifterna är många och innebär bland annat att planera och driva krav i Min Pensions IT-beställningar och att ansvara för tester samt kvalitetssäkra system och applikationer.

Närmast kommer Björn Hallander från pensionsbolaget KPA där han började som handläggare 1990. Under åren på KPA varierade tjänsterna, men från 2004 ingick han i IT-organisationen på KPA/Folksam och arbetade med systemutveckling och förvaltning av KPA:s försäkringssystem. Arbetsuppgifterna bestod bland annat i att kravställa och analysera.

Pensioner tycker han är intressant och anser sig fortfarande ha mycket kvar att lära i ämnet. Det som lockade att byta arbetsgivare till minPension var möjligheten att få jobba i en mindre organisation.

– Jag gillar att kunna påverka. Det är såklart lättare i mindre organisationer, säger Björn Hallander.

Den första tiden har han ägnat åt att lära känna nya kollegor men dagarna har också inneburit en hel del introduktionsmöten och att sätta sig in i minPensions många system och kopplingar till olika aktörer och leverantörer.

Fritiden spenderar han gärna i naturen. Mycket tid går åt till träning i olika former såsom cykling, simning och längdskidåkning. Mellan anställningarna hann han springa Chicago Marathon.

– Chicago är en stad jag kan rekommendera. Ligger fint vid Michigansjön. Har mycket grönområden i de centrala delarna. Staden har också ett stort utbud av trevliga matställen/sportbarer, säger Björn Hallander.

En reaktion till “Björn är minPensions nya kravanalytiker med testansvar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s