Rapport från #FinTechWeek Hackaton #Pensionsdashboard i London

Text och bild: Patrik Malmquist, utvecklingschef på minPension

Pensionsdashboard Min Pension FinTechUnder #FinTechWeek i förra veckan arrangerade HM Treasury och ABI (Association of British Insurers, Engelska motsvarigheten till branschorganisationen Svensk Försäkring) ett hackaton #PensionsDashboard för den nya engelska Pensionsportalen.

Jag var inbjuden som expert från Sverige eftersom minPension varit igång i 13 år och de ville lära sig av den resa som Sverige gjort. Totalt deltog 120 personer som delades upp i olika team för att på två dagar angripa ett antal problem som arrangörerna ville ha olika lösningar på. Eventet invigdes av Economic Secretary of Treasury, Simon Kirby och Huw Evans (General Director ABI) och ägde rum på Avivas Digital Garage i Shoreditch London.

Tävlingen/Hackaton #Pensionsdashboard

Många intressanta förslag höll inte, till exempel Avivas budgetverktyg ”Meet your future self”, TCS förslag till att-göra lista inför pensionen, diverse appar och ”Act you pension age advisor”. Två lag hade byggt helt röststyrda pensionsportaler via Amazons Alexa plattform. Här är en länk till Team Avivas presentation där ni ser både deras budgetverktyg och deras röstlösning (ursäkta kvaliteten, jag filmade från min telefon)

sigma och minpensions förslag till pensionsdashboard

Lag #6 som jag var med i bestod av Sigma, Pension Portals  och Pensions Hub . Vi hade många olika idéer men beslöt oss för att angripa några av problemen som hade presenterats i början:

  • Hur skapar man förtroende för en pensionsportal när man visar upp pensionsrätter?
  • Hur simulerar man olika scenarion om framtiden?
  • Hur hanterar man att människor flyttar och att man inte har en central adressdatabas som skatteverkets i Sverige?

Det är alltid roligt att arbeta med människor man har jobbat tillsammans med i tidigare projekt. Vårt team var – med andra ord – ganska väloljat!

Vi började med en brainstorming och röstade därefter på de förslag som hade störst potential. Sedan gjorde vi en pappersskiss  (Joint application development) och ”mockade” därefter en första version. För att få feedback gjorde vi användbarhetstester med personer från andra team. Vi insåg några misstag och ändrade dem. Satte ihop en presentation där vi förklarade vår teori och belyste de problem vi såg.

Glädjande nog tyckte domarna om vårt förslag som ansågs vara det mest nytänkande och det bästa ur ett konsumentperspektiv. Läs gärna mer i artikeln på Gov.uk.

Ytterligare info hittar du här >>

Ett inlägg av Patrik Malmquist, utvecklingschef på minPension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s