Nu hittar 30-åringarna till Minpension

Graf som visar nyregistrerade på Minpension.se under första halvåret 2017 fördelat på ålderFörsta halvåret 2017 har Minpension fått drygt 185 000 nya användare. Fyra av tio är under 40 år. Andelen yngre, under 30 år, ökar mest.

Även juli månad lockade många nya användare och i höst räknar vi med att tre miljoner har registrerat sig för att få koll på sin pension.

En titt på statistiken över de första sex månaderna 2017 visar att allt fler hittar till Minpension.  De senaste åren har antalet nyregistrerade användare legat kring 280 000 personer. I år ligger prognosen på drygt 300 000 nya användare för helåret 2017.

–  Det är mycket glädjande eftersom vi arbetar för att nå ut ännu bättre till personer som befinner sig mitt i livet och som inte är så kunniga och intresserade av sin framtida pension, säger Johan Hellman, vice vd på Minpension.

Allt fler yngre vill ha koll på sin pension. Av de nykomna användarna är 40 procent yngre än 40 år. I åldersspannet 30-40 återfinns de flesta. Drygt var femte nytillkommen användare finns i den åldersgruppen. Även bland de ännu yngre, de mellan 20 och 30 år, märks ett ökat intresse. Jämfört med förra årets siffror så är det i år 20 procent fler 20-30-åringar som loggat in för första gången på Minpension.

–  Flera stora tjänstepensionsavtal har ändrat villkoren de senaste åren. Det har fått stor betydelse framför allt för de som är i 30-årsåldern. Kanske har det fått dem extra intresserade av att se över resten av sin pension, tror Kristina Kamp, pensionsekonom på Minpension.

Den som jobbar statligt har fått ett nytt avtal där det finns en skarp åldersgräns för hur villkoren fungerar. Är du född före 1988 gäller andra regler än om du är född 1988 och senare. För kommun- och landstingsanställd är det 1986 som är brytåret.  I båda dessa avtal har den lägsta åldern för att vara berättigad till tjänstepensionsinbetalningar tagits bort. För privatanställda tjänstemän är brytåret 1979 och åldersgränsen för tjänstepensionsinbetalningar 25 år.

– Sedan pratas det ju rätt mycket om pensioner och om att de unga kan behöva jobba längre upp i åren för att få en pension som liknar tidigare generationers, säger Kristina Kamp.

Av de yngre än det en övervikt av män som har loggat in på Minpension men i de äldre åldersgrupperna, de som fyllt 50 år, är det en övervikt av kvinnor. Den totala fördelningen är 48 procent kvinnor och 52 procent män bland de nytillkomna användarna. Av alla drygt 2,9 miljoner användare är fördelningen kvinnor-män ungefär densamma.

 

Det här inlägget postades i På gång på minpension, Statistik och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Nu hittar 30-åringarna till Minpension

 1. Jonas skriver:

  Grattis till det! Är själv en nytillkommen nöjd användare.

  • eklundmaria skriver:

   Tack Jonas!

   Vad roligt du är nöjd!

   Har du testat vår Betaversion ännu? Den dyker upp som en rosa flik i vänster hörn på Minpension.se. I betan testar vi nya funktioner. Bland annat kan du jämföra din pension med andra i samma ålder/avtalsområde etc.

   Hälsningar Maria på Minpension.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s