Nu byter minPension färg och form

Läs om arbetet i Cap & Design >

Identity Works berättar om processen >

Med ny färg och form blir det enklare för dig att känna igen vår information när du möter den i andra digitala kanaler, till exempel på bankers och försäkringsbolags internetkontor. Övergången till den nya grafiska identiteten sker successivt under 2018.  
RGB_Logo_positiv

Pensionsportalen minPension.se lanserades 2004. Det var året innan Zuckerberg lanserade high school-versionen av Facebook och tre år innan den första iPhonen fanns att hitta på marknaden. Vid lanseringen erbjöd pensionsportalen information om den allmänna pensionen och vissa kollektivavtalade tjänstepensioner, enbart via webbadressen minPension.se.

Efter lanseringen har den digitala världen vuxit snabbt. Likaså har informationen på minPension utökats genom nya produkter och fler anslutna pensionsbolag samtidigt som  nya distributionsvägar har blivit möjliga. Som den digitala pensionsplattform vi är bejakar vi alla möjligheter den nya världen erbjuder, men inser samtidigt att den utmanar oss som avsändare. Den grafiska identitet som fungerade vid lanseringen 2004 gör det inte längre. Under 2018 gör vi därför en resa mot en ny grafisk identitet som matchar dagens digitala värld.

Med hjälp av färg och form ska det bli enkelt för dig att känna igen vår information när du möter den i olika kanaler, till exempel på internetkontoret hos din bank eller på din arbetsgivares intranät. Vi vill att du ska känna förtroende för din pensionsinformation och veta att den kommer från en oberoende källa, oavsett var du ser den. I vår nya grafiska identitet finns flera element som hjälper dig med det. Ett exempel är den mörkt lila bakgrundsfärgen, ett annat är den responsiva loggan som från att i sitt största format förmedla budskapet att minPension är en oberoende tjänst i samarbete mellan staten och pensionsbolagen till att i det allra minsta utrymmet bilda en pensionspyramid av de fyra färgade strecken i ordmärket. På vår webbplats hittar du det vi heter ”min pension”. Därför väljer vi nu att skriva minPension med litet m och stort P.

Övergången till den nya grafiska identiteten sker successivt under 2018. Under året möter du båda identiteterna på webbplatsen minPension.se och hos de anslutna pensionsbolagen. När året är slut ska pensionsinformationen se likadan ut oavsett vilken kanal du väljer att se den i. Då kommer du också hitta nya funktioner på minPension.se och din pensionsprognos kommer att visas på samma sätt som dagens beta-version gör.

Det här inlägget postades i På gång på minpension och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Nu byter minPension färg och form

 1. Christer Alm skriver:

  Det är oerhört svårt att hitta hur man ädrar utbetalningstid! Hur gör man? Det borde vara den mest frågade frågan?

 2. Rolf Lind skriver:

  Jag hoppas att den nya siten kan hjälpa oss som redan är pensionärer, och har börjat
  ta ut vissa av våra pensioner. Att ha koll på minst ett halvdussin olika pensioner, olika tider
  och olika löptid, samt även möjligheten att stoppa eller inte.
  Det klarar inte en normal människa.
  Jag kan bara hoppas att ni löser detta problem!!

  hlsn
  Rolf

  • eklundmaria skriver:

   Hej!
   Tillsammans med Pensionsmyndigheten utarbetar vi just nu den första versionen av ”Uttagsplan”. Tanken är att den ska hjälpa blivande pensionärer att enkelt och tryggt påbörja sitt pensionsuttag. Den första versionen lanseras i januari 2019. I planen ligger också att skapa förutsättningar för personer som har påbörjat sitt uttag att även fortsättningsvis kunna ha koll på sin pension med hjälp av verktyget.
   Hälsningar
   Maria, minPension

 3. håkan eriksson skriver:

  Dela upp informationen för utbetalningar per utbetalare/pension. Nu ges för vissa pensioner en sammanslagen bild över utbetalningar.

  • eklundmaria skriver:

   Hej Håkan!
   Tack för dina synpunkter!

   I vårt arbete att förbättra pensionsprognosen har tester visat att man först vill få en översiktlig bild av sin pensionsprognos och därefter fördjupa sig i detaljer. Därför kommer vi att utveckla både en förenklad pensionsprognos med två dimensioner (en sammanslagen och en uppdelad med allmän pension, tjänstepension och privat pension) men också en förfinad information där du får möjlighet att se dina olika försäkringar.

   Hälsningar
   Maria

 4. Roger Vennström skriver:

  Hej,

  Det finns ingen möjlighet i nya Pensionssimulatorn att ta ut tj. pens. vid olika tillfällen och olika länge.

  Snälla plocka inte bort den gamla som fungerar.

  Mvh / Roger Vennström

  • eklundmaria skriver:

   Hej Roger!
   Tack för din synpunkt!
   Vi kommer inte ta bort den gamla prognosen förrän nuvarande funktioner har tillvaratagits i den nya.
   Hälsningar
   Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s