Det är vår prognos du ser hos Pensionsmyndigheten

Vi får frågor från användare som undrar vilken pensionsprognos som är bäst, Pensionsmyndighetens eller minPensions. Svaret är att prognosen är densamma oavsett kanalval! Det är vår prognos du ser när du loggar in i ditt digitala kuvert hos Pensionsmyndigheten.

Äldre par som betalar räkningar vid köksbord

Vi får frågor från användare som har fått sitt orange kuvert, antingen digitalt eller i den vanliga brevlådan. Frågorna handlar om pensionsprognosen på Pensionsmyndighetens webb, som de hänvisar till i informationen. För den vana användaren av minPension.se uppstår förvirring! Är Pensionsmyndighetens prognos bättre än minPensions? Mer komplett? Kan man lita på minPensions uppgifter?

Svaret är att du kan lita på våra uppgifter. Den pensionsprognos som du ser på Pensionsmyndighetens hemsida levereras av minPension via en teknisk lösning. Det är alltså vår pensionsprognos du får, oavsett vilken kanal du väljer.

minPension är ett samarbete mellan staten och pensionsbolagen. På vissa pensionsbolags internetkontor (tex. AMF, KPA, SPP, Swedbank, Länsförsäkringar och Alecta) kan du se din prognos utan extra inloggning. Detsamma gäller på Pensionsmyndighetens webb.

Prognosen på Pensionsmyndighetens webb är vår ”enkla” variant. Om du vill ha mer information om din egen pension och göra mer avancerade pensionsprognoser kan du enkelt – och utan extra inloggning – gå över till minPension.se via den lilla knappen ”minPension.se >”. Självklart kan du också logga in till ”Mina sidor” på minPension.se.

20180219
För att du ska känna igen vår information när du möter den hos våra anslutna aktörer har vi målat den lila.

2 reaktioner till “Det är vår prognos du ser hos Pensionsmyndigheten

  1. Hej!
    Tack för ditt förslag! För att använda våra resurser på bästa sätt avvaktar vi förändringar på minPension till förslaget går igenom.
    Hälsningar
    Maria

  2. Det känns viktigt att alla kan ta ställning till de nya reglerna som föreslås nu. Det borde vara möjligt att skapa en version i minpension.se med de nya reglerna så att alla kan jämföra hur de nya reglerna påverkar pensionen och möjligheterna att gå i pension vid olika åldrar. Kan ni ordna det, snälla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s