I maj försvinner minPensions appar

I höst blir minPension responsiv, det innebär att pensionsinformationen kommer att anpassa sig till den skärm du väljer att se den i. Förändringen gör våra appar onödiga, därför har vi valt att stänga dem.

Byggnadsarbetare anv‰nder mobiltelefon p bygge

År 2011 lanserades minPensions app. Då var smartphonen ganska ny och det kändes rätt tänkt att komplettera webben med en app – för alla oss som ville kolla pensionsprognosen på språng. Appen togs fram för nedladdning i både Appstore och Google Play.

Nu står minPension inför stora tekniska förändringar som påverkar båda apparna. Till exempel blir hela webben responsiv i höst, vilket innebär att informationen kommer att anpassa sig till den skärmstorlek du väljer att se den i.

Eftersom appen inte innehåller någon annan information än den du kan se när du loggar in på webben saknar den syfte efter lanseringen av nya minPension. Men redan nu tvingar tekniken oss att ta bort dem från Google Play och Appstore.

Skärmanpassad pensionsinformation under sommaren?

Från stängningen fram till i höst kan du som tycker om att kolla din pensionsprognos i mobilen eller surfplattan, använda vår responsiva beta-sajt. Du hittar den här: https://beta.minpension.se/pensionsprognos.

I beta-sajten har prognosen fått ett nytt och enklare utseende.  Om du klickar dig vidare till fliken ”Pensionstillgångar” hittar du snabbt mer information om din pension.

Det här inlägget postades i Appar, På gång på minpension och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s