Så vill LO förändra pensionen

KPT_1460

”Vad fan ska vi ha staten till om de inte ens klarar av våra pensioner?” utbrister Karl-Petter Thorwaldsson när minPensionsPodden besöker honom på hans kontor i LO-borgen en kulen dag i mars. Redan som ung SSU-ordförande i början av 90-talet höjde han rösten när 40-talisterna försökte friskriva sig själva i arbetet med det som skulle komma att bli ”det nya pensionssystemet”. Sedan dess har pensionsfrågorna engagerat honom.

”Jag kommer inte se på när vårt pensionssystem blir folkpension igen, för det är det som det håller på att bli. Då måste vi från parterna fixa resten. Det tycker jag är fel!” förklarar Karl-Petter Thorwaldsson vidare.

Vad tycker Karl-Petter Thorwaldsson egentligen om dagens pensionssystem – vad är bra och vad behöver vi förändra? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s