Är vi redo för morgondagens digitala medborgare?

58367760509__f63ffe50-ec47-4a9c-b9b4-7505619d5e47

Hamnade på ett Microsoft-seminarium igår. Rubriken var ”Är ni redo för morgondagens digitala medborgare?”.

 

Om jag summerar så kommer det i världen nästa år finnas 50 miljarder dataproducerade enheter. Den som lyckas att koppla ihop dem smartast vinner. Vad står i vägen? Den personliga integriteten såklart! Och att det går för långsamt för oss att komma till skott. Ett sätt att komma igång är att sätta upp en datahubb där medborgarna kan testa själva. Därifrån kan man dra slutsatser och bygga vidare. Klart är också att unga start-ups har en fördel som kan bygga nytt. Äldre bolag får ofta nöja sig med att sminka över gamla synder.

Ett tydligt budskap från panelen var: vänta inte! Sätt bara igång! Om fem år är dagens system gammalt. Panelen tyckte också att man ofta väntar med det enklaste till sist med uppmaning att tänka tvärtom! Ett exempel som Niclas Deeped Strand gav var Trafikverkets rutin vid privat övningskörning. Man går igenom en digital ansökningsprocess som slutar i att man får tillstånd hemskickade. I pappersformat! I digitalt form hade de garanterat varit med i bilen under övningskörningen.

Bild och foto: Maria Eklund, kommunikationsansvarig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s