Nu startar minPension kampanjen ”Har du råd att fortsätta vara dig själv som pensionär?” för att få unga att förstå vad som påverkar pensionen.

Många studenter är snart på väg ut i arbetslivet. Tankar på pensionsfrågor är förmodligen avlägsna för dem. Men den som redan i unga år ser pensionen som en del av livsekonomin har större chans att få det bra på ålderns höst.

Därför vill minPension öka intresset och förståelsen bland unga för hur man tjänar in till sin pension. Tidigare i år lanserade vi verktyget ”Min pensionär” som hjälper användaren att förstå vilka faktorer som är viktiga för pensionen. Nu följer vi upp med en kampanj som ska locka ungdomar att ta reda på mer.

-Vi hoppas att kampanjen ska väcka nyfikenhet och skapa förståelse för att valen vi gör under arbetslivet påverkar den pension vi får i framtiden, säger minPensions pensionsekonom Kristina Kamp.

-Vi lägger fokus på hur viktig lönen faktiskt är, att du har en tjänstepension och att det är bra att ha ett jobb som du gillar så du kan jobba länge.

Från den 2 juni kan du se kampanjen i Youtube, Facebook och Instagram.

Testa minPension för unga!

Kolla kampanjen på Youtube

Hugo yogar gärna… har han råd när han är pensionär?
Hanna gillar solsemestrar… har hon råd att åka när hon är pensionär?