Våra pensionspengar kan göra skillnad. Inte bara för att de kommer att ge oss pengar som äldre. De kan också vara med och hjälpa världen att nå klimatmålen.

Men hur gör man då? Hur ser man till att de egna pengarna gör nytta? Går det att ta reda på en fonds klimatavtryck? Eller kanske välja bort en fond som investerar i saker man inte tycker om, som bomber och barnarbete?

Vi bad Anna Larris från Fondbolagens Förening komma till minPensionsPodden och berätta om reglerna som kommer att göra det enklare för oss att ha koll på vårt sparande ur hållbarhetsperspektiv.

Länk till Fonddagen där Anna Larris pratar under rubriken ”Hur hänger EU:s hållbarhetsregelverk ihop?”

Enkät ska ge svar på vilken hållbarhetsinfo du vill ha på minPension

Vill du kunna se dina pensionspengars klimatavtryck när du loggar in på minPension? Eller förväntar du dig att hitta information om själva begreppet hållbara placeringar? Kanske i kombination med länkar till bolagens fördjupade information?

Nu har du chansen att berätta för oss hur du vill ha hållbarhetsinformation på minPension.

Under vecka 44 skickar vi en enkät via ServerMonkey till ett slumpmässigt urval av våra användare. Om du hör till dem som får enkäten hjälper ditt svar oss att förstå intresset och behovet av hållbarhetsinformation på minPension.