En verksamhetsutvecklares vardag på Minpension.se

Lars-Ove Wängemar_2_mindre”Det är en väldigt spännande IT-utmaning att få vara med i utvecklingen av ett så pass komplicerat IT-system som Minpension.se”

Lars-Ove Wängemar har sedan början av 1980-talet arbetat med IT-frågor inom pensionsbranschen, både inom privat- och statlig sektor.  Sedan 2011 arbetar han på Minpension.se.

Vad innebär ditt arbete?
Mitt arbete innebär i stort att, ur ett IT-perspektiv, se till att Minpension.se fungerar som den ska och utvecklas i olika avseenden. Det innebär att jag tillsammans med andra ansvarar för att leda och driva på utvecklingen, testa och ta fram förutsättningar. En del av arbetet innebär därför också att agera beställare gentemot den externa part vi har på utvecklarsidan. Arbetet innebär mycket kontakter med pensionsbolagen för att se till att deras och Minpensions system fungerar ihop. Även om arbetet i huvudsak handlar om utveckling och samordning så kan ibland även konkreta frågor från allmänheten hamna hos mig. Det kan vara frågor av mer komplicerad karaktär som kundtjänst inte har möjlighet att besvara.

Hur ska man vara som person för att trivas i ditt arbete?
Tjänsten innebär ofta att driva olika projekt parallellt, varför det är viktigt att vara strukturerad och duktig på att skriva och dokumentera. Det är också ett väldigt socialt arbete, därför behöver man vara duktig på att skapa och underhålla olika relationer både internt och externt. För att kunna driva utvecklingen framåt behövs också ett kreativt tänkande.

En förutsättning för vår framgång är att pensionsbolagen ser Minpension.se och dess medarbetare som en professionell samarbetspartner som förstår deras verksamhet.

Vad är det bästa med ditt arbete?
Det är en väldigt spännande IT-utmaning att få vara med i utvecklingen av ett så pass komplicerat IT-system som Minpension.se.  Att få använda sina tidigare erfarenheter för att förvalta och utveckla väl fungerande pensionsinformation som skapar nytta för många medborgare är verkligen stimulerande.

Vad är det bästa med Minpension.se?
Det är roligt att vara en del av en liten organisation. Det skapar möjlighet att få insyn i helheten av verksamheten även om man rent praktiskt inte är involverad i allt. Det är även en fördel att rent organisatoriskt vara en del av Svensk Försäkring (Försäkringsföretagens branschorganisation). Genom att bl.a. dela lokaler med dem skapas möjligheter att få ett mer branschövergripande perspektiv och få insyn även i andra försäkrings- och pensionsfrågor. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s