Vi bygger något helt unikt som ska passa alla

Patrik Malmquist
Patrik Malmquist, utvecklingschef

Vad gjorde du innan du kom till minPension?

Jobbade som digitalstrateg och projektledare på ett konsultbolag i England.

Vad är dina utmaningar i arbetet?

Att skapa en bra och lättanvänd tjänst om pension för alla oavsett ålder och kunskapsnivå, i en komplex bransch med många politiska och tekniska utmaningar som ska funka för miljoner användare. Pension är något som skapar intresse för de som närmar sig pensionsåldern och de som redan är pensionärer. Vi försöker skapa hjälpmedel för de som har många år kvar till pension. De får ofta ångest av blotta tanken på pension och tycker inte att det är det roligaste att investera sin tid i.

Varför gillar du att arbeta på minPension?

Jobbar man inom IT-utveckling jobbar många med att anpassa färdiga system till en specifik organisation. På minPension uppfinner vi något helt unikt och bygger ett system från grunden som ska passa miljoner användare. Att bygga system som gör att användarna känner sig trygga med sina pensionsbeslut på ett enkelt sätt är riktigt motiverande.

Hur skulle du beskriva ditt jobb på en middag?

MinPension är en tjänst som organiserar dina pensioner, vi samlar ihop din pension från staten, pensionsbolagen och bankerna så att du kan ta mer välinformerade beslut om din pension. Jag har ansvar för två avdelningar ”Erbjudande och tjänster” samt ”Utveckling”. På avdelningen ”Erbjudande och tjänster” jobbar vi som tillhandahåller själva tjänsten minpension.se som är i produktion, med verksamhetsfrågor och förvaltning. På utvecklingsavdelningen jobbar de som tar fram nya tjänster.