Kan det bli tryggt och enkelt att gå i pension?

minPensions nya tjänst Uttagsplaneraren ska hjälpa blivande pensionärer att gå i pension – tryggt och enkelt. Bygget av tjänsten har pågått i samarbete med Pensionsmyndigheten och pensionsbolagen under flera år och i höst är det äntligen dags att lansera den första versionen.

Men räcker verktyget för att vi ska kunna ta välinformerade beslut inför vårt pensionsuttag? Fattas något – i så fall vad och varför?

Välkommen till minPensions seminarium om Uttagsplaneraren, onsdagen den 3 juli kl. 10.50-11.35 i Visby Kongress.

Läs mer om seminariet i Almedalsveckans kalendarium

Vi förbereder oss inför Almedalen och pratar om Uttagsplaneraren i minPensionsPodden. Lyssna här!


Behöver ni pensionskunnig kompetens i en paneldebatt? Eller vill ni ha en talare som kan digitalisering eller beteendeekonomi? Boka någon av våra medarbetare nedan! Förfrågan skickar du till inbjudan@minpension.se.

Anders Lundström, vd minPension

Anders Lundström_Anders är minPensions hittills enda vd med stor kunskap om hur man bygger och når ut med digitala lösningar för att skapa förståelse i komplexa frågor. Anders pratar dessutom gärna om pensioner.

 

Patrik Malmquist, utvecklingschef minPension

Patrik Malmquist_

Patrik brinner för beteendeekonomi; hur man får olika människotyper att närma sig svårbegripliga frågor. Han driver också utvecklingen av minPensions nya tjänst ”Uttagsplan” som ska göra det tryggt och enkelt för dig att planera och ta ut din pension såsom just du vill ha den.

 

Kristina Kamp, pensionsekonom

Kristina Kamp_I drygt 20 år har Kristina jobbat med privatekonomiska frågor. Hon värnar individens egen förmåga att själv fatta beslut om den egna pensionen. I frågor om pensionsnivåer bygger hon svaren utifrån minPensions kompensationsgradsrapporter.

 

 


Material från Almedalen 2018

En summering av minPensions deltagande i 2018 års Almedalsvecka hittar du här >>