Användarstöd

Handböcker och informationsfoldrar hjälper dig att komma igång med minPension. Materialet hittar du i underflikarna här ovanför.

För dig som vill dema minPension har vi tagit fram en presentation som vi hoppas ska kunna vara till hjälp, du når den via länken nedan.

Det här är minPension (maj 2019)

Kort info om ny grafisk identitet (uppdaterad maj 2018)

Om du har frågor kring pensionsportalen når du vår kundtjänst via telefon 0771 – 89 89 89.

2 reaktioner till “Användarstöd

 1. Hej Per!
  Olika regler gäller för olika pensionsavtal. Det är därför svårt för oss att avgöra hur just din prognos har räknats i deltidsverktyget. Om du inte har arbetat pga sjukdom eller arbetslöshet är risken stor att du fått för låg prognos.
  Jag skulle rekommendera att du kontaktar dina pensionsbolag och ber dem göra prognoser för dina uttag hos dem. Du kan också logga in på minPension och gå till fliken ”Inställningar” och där ange ”Saknar arbetsinkomst” i rutan för avtalsområde och skriva en nolla i inkomstfältet. Då räknar vi med att du inte får någon mer inbetalning till dina pensioner, när vi gör prognoserna.
  Hälsningar
  Maria

 2. Av er info framgår: ”I den gamla versionen fanns ett verktyg som hjälpte dig att simulera för deltidsarbete i samband med småbarn, studie- och föräldraledighet. Funktionen var tänkt att hjälpa dig att förstå hur dessa tillfällen i livet påverkar dina pensioner, men istället märkte vi att många som skulle gå i pension använde verktyget för att se vad som hände om man gick ner i deltid de sista åren innan pension. Eftersom verktyget var byggt utifrån antagandet att du skulle komma tillbaka i tjänst och få en normal lön efter några år, blev simuleringen för blivande deltidspensionärer fel”.
  Det jag undrar är på vilket sätt den blev fel? Jag har inte arbete sedan ett par år och har angett 0 kr som inkomst. Blir pensionen lägre eller högre än den gamla versionen räknade ut, eller hur påverkades uträkningen?

Kommentarsfältet är stängt.