Användarstöd

För dig som vill dema minPension har vi tagit fram presentationer som vi hoppas ska kunna vara till hjälp, du når dem via länken nedan. Samtliga presentationer är uppdaterade i augusti 2020.

Det här är minPension 

En snabbguide om minPension

Presentation om Uttagsplaneraren på minPension

Har du frågor om minPension.se?

Tycker du att det är svårt att komma igång på minPension? Eller kanske ska du använda verktyget Uttagsplaneraren för första gången och behöver lite stöd i hur du ska göra? Då hoppas vi att våra handböcker ska hjälpa dig. Du hittar dem i fliken ”Användarstöd” här ovanför.

Du kan också kontakta vår kundservice via telefon telefon 0771 – 89 89 89.

En reaktion till “Användarstöd

  1. Av er info framgår: ”I den gamla versionen fanns ett verktyg som hjälpte dig att simulera för deltidsarbete i samband med småbarn, studie- och föräldraledighet. Funktionen var tänkt att hjälpa dig att förstå hur dessa tillfällen i livet påverkar dina pensioner, men istället märkte vi att många som skulle gå i pension använde verktyget för att se vad som hände om man gick ner i deltid de sista åren innan pension. Eftersom verktyget var byggt utifrån antagandet att du skulle komma tillbaka i tjänst och få en normal lön efter några år, blev simuleringen för blivande deltidspensionärer fel”.
    Det jag undrar är på vilket sätt den blev fel? Jag har inte arbete sedan ett par år och har angett 0 kr som inkomst. Blir pensionen lägre eller högre än den gamla versionen räknade ut, eller hur påverkades uträkningen?

Kommentarer är stängda.