2020: statistik kvartal 4 minPension

Under flera år siktade minPension mot att nå fyra miljoner registrerade användare under år 2020. Målet uppnåddes natten till den 13 oktober då den fjärde miljonte användaren registrerade sig. Det var en ung man, född 1993.

Socialdepartementet gick under onsdagen den 14 oktober ut i ett pressmeddelande där socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi kommenterar nyheten:

Pensionerna är något som berör alla svenskar. Att det nu är fyra miljoner användare visar på stort intresse för pensionerna. Samtidigt ser vi att pensionerna är för låga och vi måste därför fortsätta arbeta för att höja svenska folkets pensioner.

Redan samma dag fortsatte minPension arbetet med att skapa en tjänst som ska möta framtidens behov av pensionsinformation för alla de 4 miljoner användarna. Tekniskt, infrastrukturellt men framför allt med mål att göra informationen lättillgänglig och enkel att förstå.

-Vi är stolta över vad vi åstadkommit så här långt men vi är fortfarande inte helt nöjda och kommer fortsätta med vårt arbete att skapa en begriplig pensionsinformation, sa minPensions vd Anders Lundström.

Så här använde vi minPension under kvartal 4 2020

  • Antal inloggningar: 3 402 270
  • Antal prognosberäkningar: 9 379 937
  • Nya registreringar: 61 317